úterý, prosince 19, 2006

Kostarika 9 – Monte Verde

Tak máme za sebou první celý den v lokalitě Monte Verde (17.12.). V první řadě všichni nadšeně kvitujeme horské klima – je tu relativně chládek, velmi příjemné po pařácích na pobřeží. Aby to bylo dobře pochopeno, chodí se často v triku s krátkým rukávem, ale jaksi z člověka neteče proudem pot.
Den jsme začali jako obvykle časně – první fotku kolibříka mám už z 6:45 místního času.
S kolibříky jsme strávili celé dopoledne, vše šlo poměrně dobře s nečekaným zpestřením – místní nosál se patrně chtěl stát Nikonistou (taky kdo jiný, než nosál by chtěl Nikon, že...). Takže nejprve Bohdanovi skočil ze stromu na fotopřístroj a pak se ukázalo, že umí i šplhat po uhlíkovém stativu, viz foto. Pro objektivitu dodávám, že mu asi víc než o Nikon šlo o pokus o krádež banánu majitele, ale kdo ví :-)))
Podrobnější dokumentace příhody u Petra, já měl na těle pevnou 280mm na čulibrky (pardón, kolibříky), takže jsem měl možnost dokumentace dost omezenou.
Po obědě jsem ostatní opustil, na hotelu sebral makroblesk a vyrazil do motýlária. Pěkných pár zajímavých snímků v něm vzniklo, ale fascinující pro mě bylo něco jiného. Mnoho čtenářů tohoto blogu dobře ví, jak to vypadá na výstavách motýlů ve skleníku Fata Morgana – davy lidí a ještě neustále opruzující hlídači zakazující to či ono. Tady člověk přišel a měl čtyři motýlária jen sám pro sebe, za asi tři hodiny kolem mě prošli asi 3 lidé. A pořadatel? Zaplatil jsem, řekl mi foťte si co chcete a kde chcete a dál se o mne nezajímal. Neskutečný kontrast...
Pak už jen návrat pro ostatní a obligátní večerní rituál probírání fotek.
To je pro dnešek vše, zítra se pokračuje v podobném stylu.

Žádné komentáře: