pátek, května 04, 2007

Zase doma...

Jsem zpět z USA. Z fotografického hlediska šlo o velmi rozporuplnou akci. Focení při první praovní části v Las Vegas nevyžaduje komentář - přibyla mi slušná hromádka snímků, z nichž některé potěšily, ale s ohledem na to, po kolikáté jsem v LV byl, to zas tolik neprožívám.
Složitější to bylo s druhou částí vyhrazenou přímo na focení. Nesmírně příjemným překvapením pro mě bylo Mojave - hodně zajímavá lokalita a navíc skvěle vyšlo i počasí. Trochu spornější pak byl park Joshua Tree - nepříliš fotografická vymetená obloha s oparem, ale budiž. Bohužel ale velké zklamání mi přineslo San Diego, šlo o naprosté vítězství počasí nad fotografem, kdy bylo hnusně, zataženo, občas i s deštěm - pro Kalifornii zcela netypické. Takže jsem sice našel řadu zajímavých lokalit na focení ptáků, ale v daném počasí prostě zázraky nešly a také se nekonaly. Nakonec tedy byla asi nejrozumnější alternativou již předem zvažovaná návštěva zoo a wildparku San Diego, kterým také počasí moc neprospělo, ale přeci jen vadilo méně.
Celkově to ale beru sportovně, nejspíš to nebyla moje poslední cesta do této lokality a získané zkušenosti o lokalitách atd. rozhodně nezapomenu a v případě lepšího počasí budou jistě výborně hodit.

Žádné komentáře: