pondělí, dubna 24, 2006

Zasraná technika...

Tak předchozí příspěvek má další vývoj - foťák už zase funguje... Jak se opraví? Snadno, stačí ho vézt autem 140km k reklamaci, asi se lekne a jede.
No, co dodat - v jistém smyslu je to to nejhorší, co se mohlo stát. Kdyby to nejelo, tak se to zkrátka časem opraví. Takto mám ale slušnou šanci, že se to znovu projeví v nejhorší možnou chvíli. No, to je život :-(

Jinak abych shrnul komentáře, které jsem dal i na jiné místo, tak podstata problému byla v tom, že se nějak záhadně zasekával mechanismus závěrky, zrcadla (nebo obojího), takže po stisku spouště vypadl jen na displeji Error 99 a konec... S odstupem to vypadá opravdu na mechanickou záležitost - nějaký sw problém by se vibracemi při jízdě autem sám nespravil. No, žádná radost :-(

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Jo, není nad "profi" zařízení. Tím chci říci, že se na nic člověk spoléhat nemůže, a že i 1d2(n) je vlastně taková o trošku lepší spotřebka.

Anonymní řekl(a)...

A neudelal jsi neco s tim fotakem co by mu "domluvilo"? Teda krom vibraci v aute :) Cetl jsem ze Error 99 neni nic specifickeho, muze nastat ve spouste situaci - spatny kontakt s objektivem, porouchana karta, rozbita spoust, atd. Nevymenil jsi treba objektiv? Kartu?

fotozona řekl(a)...

Ivo - ptáš se dobře, ale není to tak. Kdybys viděl to chování v době závady, tak by ti bylo jasné, proč jsem si byl dost jistý selháním zrcadla, nedá se to moc popsat. A zprohazoval jsem skoro vše... Ne, bohužel to opravdu vypadá na to, že se něco zaseklo a uvolnilo. Jen je otázkou, šlo-li o nějakou náhodnou vadu, která se již nemusí vůbec projevit anebo zda to má nějaký důvod a po čase se to vrátí zpět. Na tohle ale bohužel odpoveď nemám :-(

Anonymní řekl(a)...

To je mi lito, takovej peknej fotak... No ale jestli to je zrcadlo - tedy kus mechanismu co musi sakra vydrzet tak bych asi nevahal to nejak radikalne resit... V tom Oehlingu si ho nechali? Kazdopadne hodne stesti.

fotozona řekl(a)...

Vzali by, ale já nechtěl. Ono ta cesta autem není pro mě zas takový problém a připadá mi praktičtější to trochu potýrat. Pokud bude sekat latinu, tak to asi pustím z hlavy, pokud v tom naopak najdu nějakou závislost či to znovu přivodím, tak se budoucí reklamace zjednoduší. Navíc nemám problém na své akce vozit i analog, takže v případě výpadku bez fotek nebudu, riziko to tedy pro mě není.