úterý, dubna 11, 2006

RAW konverze - konečně jsem se rozhodl...

Po delším váhání a testech jsem se konečně rozhodl a zlegalizoval můj software na konverzi RAW. Volba padla na Bibli - http://www.bibblelabs.com/.
K problematice se ještě asi vrátím, obecně si ale dovolím říct, že tento produkt má výrazně nejlepší poměr výkon/cena a přitom nijak nezaostává v kvalitě konverze, v rychlosti je dokonce spíš na špičce.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Taky jsem ji zkoušel, ale nějak sem si nemohl zvyknout na ovládání. Nejvíc mi asi vyhovuje C1, ale i tam mě štve dost věcí.
Docela povedenej je i Silkypix, ale zase příšerně pomalej ...
Asi sem moc náročnej, prostě to pravý sem ještě neobjevil :-(

Stipek

Anonymní řekl(a)...

Bibble nevypada spatne, jenom postradam nejake prehledne srovnani funkci verzi Lite a Pro. Nevis, Tomasi, o necem takovem?

Z textu na jejich webu jsem vycetl, ze Pro ma navic tyto funkce:

- Work Queues
- moznost vystupu vice formatu z jedne davkove konverze
- Advanced Copy and Paste (u toho moc nechapu, oc presne jde)
- Fully Multithreaded
- IPTC Captioning Support
- Tethered Shooting

Pokud tam nejsou dalsi rozdily, v zasade bych asi vystacil s verzi Lite, ale mam trochu obavu, jestli tam neni jeste nejaky jiny zadrhel...

fotozona řekl(a)...

Popravdě jsem rozdíl PRO a Lite moc neřešil - pro mě je zcela dostatečný důvod, že u PRO je jednotná licence na PC-MAC-Linux. Jelikož mám MAC, ale občas na Wokna dojde, tak je to velmi podstatné.
Srovnání je asi jen tady: http://www.bibblelabs.com/products/bibble/features.html
Verze PRO by měla by o dost výkonnějších na silnějších strojích zejména pak na nových dualcore/coreduo.
Jinak je ale verze Lite ořezaná podle všeho o dost méně, než je třeba srovnání C1PRO/C1LE. Navíc je z Lite na PRO určitě možný upgrade, takže v pořízení Lite velké riziko nevidím.

Anonymní řekl(a)...

Díky za shrnutí. Jednotnou licenci moc neuživím (zajímá mě v téhle fázi jen Linux), dvojprocesorový stroj nebo něco s dualcore CPU také nemám, takže když bych do toho šel, asi vystačím s Lite.

mkr

Anonymní řekl(a)...

Advanced Copy and Paste --
jde o to, ze na jednou obrazku napr vyladis nastaveni WB a potom toto nastaveni nakopirujes na dalsich 5 obrazku. Je mozne rici jake vsechny nastaveni se maji kopirovat (WB, exposure/tone, color, sharpen/noise, color management, rotation, curves .......)