středa, srpna 02, 2006

Recenze Sony Alpha A100

Na Dpreview je podrobná recenze nové "Minolty od Sony". Zajímavé čtení, dovolím si pouze pár poznámek k obrazové kvalitě.
První fakt je další potvrzení toho, že 8,2mpix snímač EOSů 20D/30D je opravdu rovnocenný tomu 10,2mpix od Sony - o fous horší při nízkém ISO, ale spíš jen na testovacím obrazci, v reálné fotce je to často sporné, při vyšším ISO ale už vede. To mě ale po recenzi D200 už moc neudivilo.
Co mě ale stejně jako Phila Asheyho udivilo je to, že Alpha v rozlišení na testovacím obrazci docela znatelně lepší než Nikon D200 s teoreticky defakto stejným snímačem. Ne že by to bylo nějak zásadní, na reálné fotce to asi nikdo nepozná, spíš to ale vede k zajímavým úvahám - jde o náhodu, nedokonalost zpracování dat v D200 anebo že by si Sony začínalo postupně po své fůzi s Minoltou stahovat nejlepší čipy (nebo nějak zdokonalené) pro sebe? Poslední varianta by mohla mít dost zajímavé dopady, ale uvidíme, zatím jsou nějaké velké soudy zbytečné.
Každopádně je asi bez debaty, že se Minolta minimálně na nějaký čas vrací do hry pod novou značkou a je s ní třeba vážně počítat!

Žádné komentáře: