úterý, ledna 02, 2007

Další MacWorld na obzoru

Významná konference Applu je již příští úterý, tak nepřekvapí, že se Internetem vesele šíří fámy a drby, co že se to chystá. Viz třeba server MacRumors...
Jsem na to sám zvědavý, leccos se přirozeně týká i fotografů. Hodně pravděpodná je mutace výkonné pracovní stanice Mac Pro pro dva čtyřjádrové Xeony - pro foto je to už skoro rozmařilost, ale pro střih videa velmi zajímavé. Inovace se čeká i u monitorů - mimochodem poznámka pro ty, co nemají s Applem nic společného - Apple Cinema 23 palců vychází spíš levněji než adekvátní Eizo a přirozeně chodí i s PC - běžné DVI. Pokud někdo shání monitor vyšší třídy, tak Apple může být docela zajímavou, byť neobvyklou volbou. Inovace u monitorů víc komentovat nebudu, je velmi reálné, že se splní odhad o integrované iSight kameře, jinak ale zatím žádné technické parametry známé nejsou.
Není to ale jen toto - hodně se diskutuje i nový malý notebook, PB12, který užívám já, totiž po přechodu na Intel zatím nemá následníka, což hodně lidí kritizuje. Pokud se toto splní, tak mě dost možná čeká nákup :-)))
Každopádně se nechme překvapit, možností je více a řada z nich může být pro fotografy opravdu hodně zajímavá.

Žádné komentáře: