pátek, ledna 20, 2006

Další z kola ven...

Zprávou dne je bez debaty faktický krach firmy KonicaMinolta - analogové přístroje a digikompakty končí bez náhrady, DSLR a objektivy odkoupilo Sony, ovšem bez jakékoli záruky pokračování, dost možná jen využije některé technologie. Info je třeba tady.

Osobně jsem na Minoltu nikdy moc netrpěl, připadala jako asi vůbec nejzmatenější výrobce SLR na trhu. Opravdu, Minolta sice na jedné straně vyvíjela skvělé technologické prvky a není nadsázkou tvrzení, že některá těla v analogové éře byla asi tím vůbec nejlepším na trhu, ovšem naprosto nikdy to nepřevedla k žádnému velkému úspěchu v profioblasti, proti Canonu a Nikonu byl podíl u náročných takřka k smíchu. V tomto zmatku pokračovala i v době digitálu, její RD175 byla jedna z prvních reálně použitelných DSLR vůbec, jenže Minolta tento náskok neomluvitelně prošustrovala a nakonec uvedla DSLR v dnešním pojetí až jako úplně poslední se značnou časovou ztrátou za Pentaxem. Zkrátka asi bylo něco špatně dlouhodoběji...

Otázkou ale je, co to znamená do budoucna. Uvědomujete si, že například v oblasti analogu již kromě Canonu neexistuje VŮBEC NIKDO, kdo dělá ucelenější řadu?

Žádné komentáře: