pátek, listopadu 04, 2005

Ještě jednou digibanky a Photolife

Už jsem se před časem zmiňoval o rozpacích z tažení Photolifu proti paměťovým bankám. Ale když jsem teď narazil na další příspěvek na titulní straně (z 10.10.), tak se můj údiv a rozpaky jen prohlubují.
Uvádí se mimo jiné "...doplnila i naše vlastní zkušenost, kdy nám "odešly" s rozdílem několika hodin obě naše redakční datové banky typu DigiBin..."
Nevím, ale co s těmi databankami v PL dělají? Sám tuto techniku užívám, užívá to řada mých známých - celkem minimum potíží. Navíc se živím výpočetní technikou a zrovna notebooků, ve kterých jsou totožné disky mi projde rukama spousta. Disky sice odcházejí, ale i kdyby v průměru v notebooku odešel disk již za rok (což záměrně hodně přeháním), tak je to z hlediska zátěže asi tak ekvivalent 20ti let v databance (ani trochu nepřeháním, ve srovnání s trvalým se hrabáním ve swap file atd, je zátěž při kopírování fotek směšná).
Takže se mi vnucují tři možná vysvětlení:
  1. V PL mají mimořádnou smůlu, geopatogenní zónu (nebo digitální technika cítí, že ji šéfredaktor nemá rád a dělá mu to schválně :-))
  2. Něco dělají blbě (anebo je prostě něco blbě bez viny obsluhy) - špatná série, nebo třeba nakoplý napáječ, přepěťové špičky v síti, blbé odpojování USB, nebo co já vím.
  3. Anebo někdo trochu kecá a přehání? :-((( ???

Fakt nevím. Všichni, kdo slyšeli třeba mou prezentaci na poslední OA potvrdí, že nejsem z hlediska spolehlivosti techniky nijak optimistický, naopak často působím až paranoidně. Ale ani přesto se nemohu s celkovým přístupem PL k digibankám rozhodně ztotožnit - opravdu to až hraničí s šířením poplašné zprávy...

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Ja myslim, ze 3) je spravne. Od te doby co si poridil lab je digi na prd a jedine film je ta spravna cesta. No, je znamo, ze digitalnici moc fotky na papir nedelaji, nic pro lab :-)