úterý, listopadu 25, 2008

Canon G10

Recenze této diskutované novinky je na dpreview.  
Já k tomu mohu jen dodat, že jsem si tento přístroj již koupil (ještě před vydáním recenze) a jsem dost spokojen, možná i nadšen. Závěry recenze kolem obrazové kvality bych celkem podepsal.
Za pozornost stojí zejména toto srovnání, kde autor konstatuje, že za dobrých podmínek G10 překoná i DSLR, já došel k stejnému závěru ve srovnání s 1DIIN... Při potřebě vyššího ISO samozřejmě zrcadlovka získá převahu, ale ani tak to není na kompakt špatné.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer,
velmi vážně uvažuji o koupi tohoto aparátu. Začal jsem se věnovat technologii HDR a zyjímalo by mě jak si G10 povede v tomto ranku.
Pokud by Vás to neobtěžovalo, požádal bych Vás o vyfoceni nějaké kompozice s korekci Expozice -2,0,+2. V případě, že by jste byl tak ochotný pošlete tyto data prosím na adresu dalibor@noway.cz
Děkuji za Váš čas a jsem s pozdravem
Dalibor Zverbik

fotozona řekl(a)...

Příležitostně něco takto nafotit mohu, ale termín neslíbím, G10 sice tahám pořád, ale pro HDR složení musím vzít i stativ.
Obecně ale můžete počítat, že pokud něco vyfotíte poctivě ze stativu různými expozicemi, tak se výsledek v HDR nebude nijak moc lišit od DSLR. V čem kompakt neobstojí (ani G10) by byl pokus o "psedoHDR", kdy se to skládá z JPG vzniklých vzniklých různým vyvoláním jediného RAW. Tohle není úplně korektní postup ani u DSLR, u kompaktu by to ale nefungovalo skoro vůbec, možná korekce expozice v RAW je přeci jen o poznání menší

Anonymní řekl(a)...

Vůbec si nekomplikujte život, nemusíte s tím spěchat, a jak říkam jde mě jen o data z aparátu. Pokud by se Vám chtělo, pošlete i nějaký RAW. (vim že se RAW moc komprimovat nedá, ale muže byt ve vice souborovém RARu)
Děkuji mnohokrát za ochotu.

D. Z.